Professionele website! 

Gratis Website Laten Maken

Je betaald alleen maandelijks een klein bedrag voor de hosting en service

Waar moet je op letten?

Website laten maken waar op letten

website laten maken waar op letten

Je wilt voor jouw onderneming een website laten maken maar je vraagt jezelf af waar moet je nou precies allemaal op letten? Je ziet misschien door de bomen het bos niet meer omdat er zoveel bedrijven zijn die tegenwoordig websites maken. Hoe weet je nou welk bedrijf voor jou het beste is. Het is erg belangrijk dat je hierin de juiste keus maakt. Een belangrijke factor of een klant zaken met je wilt doen is je website. 

Vaak is dit het eerste wat ze van je bedrijf te zien krijgt. Het is dus eigenlijk je visitekaartje en moet er dus tip top uitzien. Natuurlijk wil je een goede eerste indruk maken en je bezoekers van je dienst of product overtuigen. Het verschilt nogal tussen webdesign bedrijven welke diensten er allemaal worden aangeboden. Soms worden er alleen basis diensten aangeboden zoals het programmeren en het ontwerp van de website terwijl anderen juist complete pakketten aanbieden waarbij bijvoorbeeld ook de hosting en het onderhoud bij inbegrepen zit. Een bedrijf die voor jou ook de hosting van je website en het onderhouden ervan kan verzorgen heeft altijd de voorkeur. Je betaalt hier een maandelijks bedrag voor. Meestal is dit inclusief het updaten van je website wat voor de veiligheid van je site super belangrijk is. Wij van top website laten maken bieden daarom alleen complete pakketten aan zodat jij naar je website geen omkijken meer hebt. Je website is bij ons altijd veilig door onze updates en beveiliging. Door onze dagelijkse updates kan je nooit gegevens kwijtraken en ben je altijd verzekerd van een top website!

Dit moet erbij zitten

8 Tips voor een website laten maken

Het is belangrijk om goed te kijken welke diensten er allemaal zijn inbegrepen in het pakket wat je wilt kiezen. Zijn het alleen de basis diensten zoals het ontwerp en programmeren of is het een compleet pakket waar ook de hosting en het onderhoud bij zit inbegrepen. Een groot voordeel wanneer de hosting er ook bij zit inbegrepen is dat het bedrijf ook het updaten regelt dit is voor de veiligheid van je site erg belangrijk. Wanneer je kiest voor een compleet pakket heb jij geen omkijken meer naar je site en is deze altijd up to date. 

8 Tips voor een website laten maken

1. Inclusief domeinnaam en verlenging?

Wanneer je jouw website laat maken bij een webdesigner waar ook de domeinnaam en verlenging bij is inbegrepen is het voordeel dat je alles onder één dak hebt en dat je maar één aanspreekpunt hebt. Het is belangrijk om dit van te voren even goed te bekijken zodat je misschien in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

2. Zit de hosting er bij in?

Het is altijd aan te raden om een bedrijf te zoeken die de hosting van je website kan verzorgen en deze ook kan onderhouden. Hier betaal je dan maandelijks een bepaald bedrag voor. Vaak is dit dan ook inclusief het updaten van je website wat weer belangrijk is voor de veiligheid van je site. Ook is het voordeel dat er dan vaak dagelijkse backups worden gemaakt zodat je nooit geen gegevens kwijt kunt raken. 

3. Wordt de website responsive gemaakt?

Belangrijk is om te kijken of het bedrijf ook de website responsive maakt. Dit is een vorm van ontwerpen en bouwen waarbij met verschillende apparaten rekening wordt gehouden. Er worden geen afzonderlijke websites ontworpen voor tablets, smartphones en computers. In plaats hiervan past de vormgeving van de website zich onder meer op de grootte van het scherm aan en de mogelijkheden van de browser van de bezoeker van de site. Het voordeel dat een website responsive gemaakt is is dat het merendeel van de content (zo niet alle content) ook toegankelijk is op mobiele apparaten en dat er maar één website hoeft te worden gemaakt en onderhouden. Een responsive design wanneer goed toegepast biedt op zeer verschillende apparaten een optimale gebruikservaring. 

4. Kan ik mijn website later nog uitbreiden?

Natuurlijk wil je dat je bedrijf groeit en daarom wil je een website laten maken die je later in de toekomst eenvoudig kunt aanpassen. Je kunt altijd vragen naar de mogelijkheden om later nieuwe pagina's en functies toe te voegen. Misschien heb je nu al ideeën die je graag zou willen toevoegen in de toekomst, vraag dan direct naar de mogelijkheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

5. Kan ik straks zelf mijn website aanpassen?

Wil je op een later moment zelf je website kunnen aanpassen dan is het belangrijk om dit van te voren te weten of die mogelijkheid er is. Informeer daarom altijd van tevoren of je later zelf je website eenvoudig kan aanpassen of dat je dit altijd door iemand moet laten doen en dat je altijd voor alles afhankelijk bent van je website bouwer. 

6. Hoe is de laadtijd van mijn website?

De laadtijd van je website is ook belangrijk om op te letten. De laadsnelheid van je site is van groot belang voor je posities van Google in de zoekmachine. Er wordt enorm veel waarde gehecht aan de snelheid van je website. Wanneer je site langzaam is dan zal deze op een lagere positie eindigen in de zoekmachine dan een website die dezelfde content heeft maar die een snellere laadtijd heeft. 

laadtijd van mijn website

7. Heeft de website ssl beveiliging?

Het is belangrijk om er op te letten dat je webhosting van een SSL verbinding gebruik maakt op je site. Deze zorgt ervoor dat er een veilige verbinding is tussen de browser en de server van je website. Jouw gegevens en die van je website bezoeker worden hiermee beter beveiligd. Een veilige website is te herkennen aan het slotje in de menu balk. Wanneer je een website wilt laten maken is dit iets waar je goed op moet letten. Websites die voorzien zijn van een SSL verbinding worden ook hoger geplaatst in de zoekresultaten van Google dit in tegenstelling tot een site met dezelfde content maar dan zonder SSL verbinding. 

8. Zit er onderhoud en support bij?

Nog iets waar je op moet letten bij het laten maken van een website is of ze ook support en onderhoud diensten aanbieden. Onderhoud laten uitvoeren aan je website is erg belangrijk waaronder het laten updaten van je site. Dit zorgt er namelijk voor dat je site veilig en stabiel is met zo min mogelijk errors. Mocht er nadat er bijvoorbeeld iets is aangepast ooit iets misgaan dan is er altijd nog een mogelijkheid om je website naar een vorige goede versie terug te draaien. 

Wat je eerst moet weten

De 9 tips die je moet weten voor je een website laat maken

Er zijn een hoop dingen waar je op moet letten wanneer je hebt besloten om een website te laten maken. Het is goed om te kijken welke diensten ze aanbieden en of er iets tussen zit wat aan jouw wensen voldoet. Een belangrijke factor is het type website dat je wilt. Wil je een eenvoudige website met enkel een paar pagina's of wil je juist een website met veel functies en mogelijkheden? Zelfs wanneer je niets verkoopt online geeft een website je bedrijf een uitstraling van professionalisme en legitimiteit. Kortom een website van je bedrijf is eigenlijk een echte musthave. 

9 tips die je moet weten voor je een website laat maken

1. Waarom een website laten maken

Meestal heb je het met je eigen bedrijf al razend druk en daar past niet in om zelf tijd te besteden aan het maken van een website. Je wilt dan niet je kostbare tijd opofferen aan het zoeken naar een oplossing om zelf je website te bouwen, het leren en hoe zo'n oplossing werkt en het vervolgens ook daadwerkelijk gebruiken. Met als risico dat het nog niet het gewenste eindresultaat heeft. Uit ervaring weten we dat dit voor ondernemers vaak een valkuil is. Het kost weliswaar geld om een website te laten maken maar heel duur hoeft het zeer zeker niet te zijn. Je moet voor jezelf een eerlijke afweging maken, hoeveel is je tijd je waard? Dagen of weken bezig zijn om zelf je website te bouwen kun je beter investeren om je dienst en of product te verbeteren en klantenwerving. 

2. Voor wie een website laten maken

Denk goed na over hoe en waarom je een website wilt laten maken. Ieder bedrijf heeft andere doelstellingen en een andere doelgroep. Voor wie en welke doelgroep is de website bedoeld. Een goede webdesigner helpt je met het bouwen van een website met de juiste functionaliteiten om je doelstellingen te helpen halen. Een aantal vragen die je jezelf moet stellen zijn: Wat wil je dat de bezoekers op je website komen doen? Moeten ze informatie bekijken of lezen, zie je graag dat ze bepaalde content downloaden, wil je dat ze hun contactgegevens achterlaten of is juist dat ze iets kopen het doel. De mensen uit je doelgroep wie zijn dat precies en hoe ziet de ideale klant eruit en hoe ga jij deze blij maken? Dit zijn allemaal dingen om op te letten wanneer je een nieuwe website laat maken. 

3. Wat wil je dat de bezoekers op je website doen?

Bij een website zijn de verwachtingen hoog. Belangrijks is dat je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Van al het internetverkeer gaat meer dan de helft via mobiele apparaten. Het is daarom belangrijk om de pagina's op je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Je trekt hier niet alleen meer bezoekers op je website maar je zorgt ook dat bestaande bezoekers langer blijven en binnen je site alle pagina's bezoeken. Bezoekers worden heel blij van een gebruiksvriendelijke website en zullen dit hierdoor ook sneller delen met vrienden, collega's of familie. Alles moet duidelijk zijn in één overzicht. Of ze nu je homepage bezoeken, zicht inschrijven voor een training of een bestelling plaatsen. Het moet allemaal direct duidelijk zijn. 

4. Hoe ziet je ideale bezoeker er uit?

Je website kan er nog zo mooi uitzien maar als je content niet goed op je ideale klant is afgestemd dan bereik je niet het maximale. Het is daarom belangrijk om te beginnen bij het begin. En dat is je ideale bezoeker bepalen. Want je kunt geen goede content maken die perfect is afgestemd op je ideale bezoeker als je geen duidelijk beeld hebt van je ideale bezoeker. De ideale bezoeker vormt van je hele business het fundament. Je content, marketing en aanbod moet allemaal zijn afgestemd op je ideale bezoeker. 

Hoe ziet je ideale bezoeker er uit?

5. Wie is je concurrentie?

Over het algemeen heeft de kwaliteit van een product er veel baat bij dat meerdere partijen strijden met elkaar voor succes. Concurrentie zorgt voor reuring, ontwikkeling en verbetering. Maar concurrentie kan je ook te slim af zijn door stappen te zetten die je zelf nog niet kon of had aangedurfd. Ook al gaan we altijd uit van de eigen kracht is het ook belangrijk om te weten hoe de markt beweegt, en dus ook hoe de concurrenten zicht bewegen. Er is wel een verandering gaande in de wereld van de concurrentie. Op zich is dit logisch want de manier waarop het bedrijfsleven zijn klandizie bereikt en bedient verandert continue. Iets waar het bedrijfsleven meer en meer mee te maken krijgt is online concurrentie. 

6. Wat is je budget?

Belangrijk is om vooraf te bepalen wat je budget is om een website te laten maken. Hoeveel wil en kan je uitgeven? Het zal je niet verbazen maar je kan het zelf zo gek maken als je wilt als het gaat om het laten maken van een website. Een mooie website bepaalt de eerste indruk en heeft zeker invloed op de gemoedstoestand van de bezoeker. Wanneer je een aantal website bouwers hebt gevonden die binnen jouw prijsrange vallen en waarvan het design en de beoordelingen je aanspreken dan kun je op kosten gaan vergelijken. Als het aankomt op een klein verschil dan kun je het beste kiezen voor diegene met het beste gevoel. Je zult immers voor een langere tijd contact blijven houden en ook wanneer je website klaar is zul je af en toe bij je website bouwer voor vragen terecht willen. 

7. Heb ik al content, zoals teksten, foto's en video's?

Wanneer je zelf beschikt over sterke visuele content zoals teksten, foto's en video's dan is dit natuurlijk perfect en kan dit prima in je nieuwe website worden verwerkt. Maar je kan er ook voor kiezen om het zoeken naar passende visuele content aan je webdesigner uit te besteden. De kwaliteit van content bepalen de vindbaarheid van je website. Het is best lastig om goede teksten te schrijven en het kost ook nog eens enorm veel tijd. Een professionele tekstschrijver is dan ook zeker aan te raden. SEO-teksten zorgen er bovendien voor dat je website in Google goed wordt gevonden. Wanneer je website is verrijkt wordt je website een stuk aantrekkelijker. Door gebruik te maken van afbeeldingen die je doelgroep aanspreekt neemt de conversie van je website toe.

8. Welke functionaliteiten moet mijn website hebben?

Met een website kun je werkelijk alle kanten op. Het internet is met afstand de populairste plek waar mensen informatie inwinnen. Het is mogelijk om elementen in jouw website te verwerken. Iedere website bevat tekst en foto's maar er is nog veel meer mogelijk. Belangrijk is om goed van te voren te bepalen welke functionaliteiten allemaal belangrijk zijn bij jouw website. 

To DO lijstje

9.Checklist voor Website laten maken waar op letten

Het is belangrijk om het doel van je website te bepalen. Je moet bij jezelf nagaan wat jij precies met je website wilt bereiken. Immers wil je een prachtig eindresultaat en het liefst voor een goede prijs. Een dealbreaker voor veel bedrijven is het prijskaartje van het webdesign. Je kunt daarom op voorhand het beste bepalen hoeveel geld je aan het maken van je nieuwe website wilt uitgeven. Waar je nog meer op moet letten bij het laten maken van een website is de keuze voor een webdesignbureau. Omdat de keuze reuze is is dit zeker niet eenvoudig maar het ene bureau is zeker het andere niet. Er kunnen namelijk grote verschillen zijn in specialisaties, omvang en ervaring. Je hoeft zeker geen detective uit te hangen, een uurtje Googlen is vaak al voldoende. Wanneer je een short-list in handen hebt ben je klaar voor de volgende stappen om jouw top website te laten maken.

  • Bepaal het doel van je website
  • Bepaal je budget
  • Kies een webdesignbureau dat bij jou past
  • Laat je website zoekmachinevriendelijk maken
  • Vraag om een heldere prijsopgave
  • Zorg voor goed beeldmateriaal
  • Laat je tekst door een professional schrijven
  • Laat een SSL-certificaat installeren
  • Zoek reviews over je webbouwer
  • Bedenk hoe belangrijk support voor je is
Website laten maken wordpress

Laat je website maken tegen een Laag vast bedrag per maand.

Chat openen
1
Hallo kan ik je ergens mee helpen?